marți 27 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateSanatatePenitenciarul-Spital din Targu...

Penitenciarul-Spital din Targu Ocna a fost acreditat cu punctaj maxim

Comisia Natioanala de Acreditare a Spitalelor (CONAS) a acreditat cu nivel maxim Penitenciarul-Spital Târgu Ocna, clasificat în categoria “ACREDITAT” la nivel national, fiind la aceasta data, singurul spital penitenciar acreditat din subordinea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP). Acreditarea CONAS a presupus indeplinirea unor conditii precum calitatea si siguranta procedurilor medicale realizate, drepturile persoanelor private de libertate din penitenciarele spital, aspectele administrative si dotarile spitalului, punctajul obtinut de Penitenciarul-Spital Târgu Ocna demonstrând ca unitatea functioneaza în conformitate cu standardele impuse de legislatia în domeniu.

Procesul de acreditare a mai avut in vedere respectarea cu strictete a mai multor indicatori de performanta, tehnicile medicale aplicate si existenta unor proceduri în acord cu cerintele europene în domeniu. Toate acestea certifica faptul ca Penitenciarul-Spital Târgu Ocna functioneaza la parametrii stabiliti prin lege cu privire la acordarea serviciilor medicale si conexe actului medical, certificând astfel calitatea serviciilor de sanatate în conformitate cu procedura de clasificare a spitalelor, pe categorii de acreditare.

Procedura de evaluare a urmarit îmbunatatirea calitatii serviciilor prestate de unitatea din Targu Ocna si a vizat reducerea disfunctionalitatilor de orice natura, acreditarea spitalelor din sistemul penitenciar reprezentand o masura necesara, extrem de importanta si strategica în evolutia oricarui sistem medical, fie acesta în sistemul public sau în sistemul penitenciar.

“Suntem mândri ca prin aceste proceduri de acreditare transparente avem dovada certa a faptului ca oferim persoanelor private de libertate acces la servicii medicale de înalt profesionalism.

In cadrul institutiei noastre, isi desfasoara activitatea peste 180 de cadre, din personalul medical calificat facand parte 10 medici si 44 de asistenti medicali. În medie, numarul persoanelor private de libertate care beneficiaza de tratament în decursul unui an este de aproximativ 1.200, efectuându-se aproximativ 19.865 de examene paraclinice, în conditiile în care, unitatea noastra are încheiat contract de furnizare a serviciilor medicale cu Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoriatii Judecatoresti pentru un numar de 110 paturi si functioneaza la întreaga capacitate, tinand cont de faptul ca tratamentul pentru tuberculoza pulmonara este unul de lunga durata. Institutia noastra are ca profil general pneumoftiziologia, in ultimii ani fiind infiintata si dezvoltata si o sectie de boli cronice care ofera servicii medicale paraclinice, de radiologie, laborator, endoscopie digestiva superioara, iar în acord cu ANP va functiona in curand si o sectie de psihiatrie.

Pentru noi, acrediatrea inseamna nu doar rezultatul experientelor dobandite si concretizate in modul in care ne-am asumat si indeplinit sarcinile de-a lungul anilor, ci si un test de maturitate, un imbold pentru activitatea viitoare, care va viza cu precadere imbunatatirea continua a calitatii actului medical, scopul principal fiind grija permanenta pe care trebuie sa o manifestam fata de persoanele private de libertate internate in spital. Multumesc pe aceasta cale eforturilor depuse de toti angajatii unitatii noastre, tuturor celorlalti factori implicati in procesul de evaluare si acreditare”, a declarat comisar sef de penitenciare dr. Anca Denis Olar, directorul Penitenciarului-Spital Târgu Ocna.

In tara noastra, penitenciare-spital mai fiinteaza in orasele Bucuresti (Rahova si Jilava), Dej, Colibasi si Poarta Alba – Constanta.

Romulus Dan Busnea

De citit!

Paradă de datini și obiceiuri de iarnă pe Valea Trotușului

Întreaga vale a Trotușului a îmbrăcat straiele marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Crăciunul.În toată această perioadă și până la finele anului 2017, în localitățile din această frumoasă zonă au răsunat glasurile colindătorilor, într-o atmosferă de de voie...

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 - 6 august), localnicii, dar și cei...