marți 22 octombrie 2024

.

Explorând marele necunoscut. Ce...

Campingul este una dintre cele mai captivante și conectate modalități de a petrece...

Ce husă de telefon...

Husa nu este neapărat pentru a proteja un telefon. Pe lângă funcția de...

Cum să îți îngrijești...

Verighetele și inelele din aur nu sunt doar simboluri ale iubirii și angajamentului,...

Cifoza, lordoza și scolioza....

Diferența principală dintre cifoza lordoză și scolioză este natura curburii coloanei vertebrale. Lordoza...
AcasăCulinarFriptură din pulpă...

Friptură din pulpă de viţel la cuptor

Am scris aici despre cum puteţi prepara o gustărică din pulpă de viţel.

Am reluat experimentul, tot cu 0,5 kg pulpă de viţel pusă la marinat pentru 4 zile. Faţă de reţeta anterioară de marinadă am mai adăugat patru căţei de usturoi (întregi, curăţaţi) şi câte o linguriţă de boabe întregi de piper alb, respectiv roşu.

Am scos carnea din marinadă, am uscat-o în şervete absorbante şi am prăjit-o în ulei încins de sâmburi de struguri, cam două minute pe fiecare parte.

Continuare …

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....