Un preparat mai aparte, întrucât pentru noi, românii, combinaţia aceasta orez – fasole este cel puţin ciudată. În zona caraibiană cred că ar fi ciudat pilaful nostru balcanic cu ciuperci. Acuma aveţi şi indiciul cu zona din care se trage acest fel de mâncare. Reţete sunt multe, ingrediente care pot fi adăugate, la fel. Toate au în comun orezul, fasolea, ceapa şi laptele de cocos în care se fierbe orezul, uneori şi fasolea. Ca urmare a nenumăratelor moduri de preparare, al ingredientelor şi/sau condimentelor incluse/omise, rezultatele sunt bineînţeles total diferite. Continuare …
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....