marți 22 octombrie 2024

.

Ce alegem să îmbrăcăm?

E timpul să alegeți. Și este chiar recomandat să o faceți. E frig,...

Explorând importanța protecției solare...

În căutarea unui stil de viață sănătos, avem grijă de o serie de...

Importanța sistemelor de supraveghere...

Într-o lume tot mai interconectată și cu riscuri în continuă schimbare, securitatea locuințelor...

Ce trebuie să știți...

Am crescut într-un apartament plin cu plante. Cea mai mare era o iederă...
AcasăCulinarOrez cu fasole...

Orez cu fasole roşie

Un preparat mai aparte, întrucât pentru noi, românii, combinaţia aceasta orez – fasole este cel puţin ciudată. În zona caraibiană cred că ar fi ciudat pilaful nostru balcanic cu ciuperci. Acuma aveţi şi indiciul cu zona din care se trage acest fel de mâncare. Reţete sunt multe, ingrediente care pot fi adăugate, la fel. Toate au în comun orezul, fasolea, ceapa şi laptele de cocos în care se fierbe orezul, uneori şi fasolea. Ca urmare a nenumăratelor moduri de preparare, al ingredientelor şi/sau condimentelor incluse/omise, rezultatele sunt bineînţeles total diferite. Continuare …

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....