marți 22 octombrie 2024

.

Cinci schimbări pe care...

Colesterolul este o substanță ceroasă, asemănătoare grăsimilor, care se găsește în toate celulele...

Câteva lucruri despre dispozitivele...

Dacă ai trecut de faza filmelor cu spioni, știi, fără îndoială, că nu...

Legătura dintre stress și...

O interesantă controversă medicală a fost provocată de un doctor canadian de origine...

Problema căpușelor la câini...

 Căpușele și câinii - o combinație nedorită! Infestarea cu căpușe poate pune în...
AcasăCulinarCreveți la tigaie...

Creveți la tigaie și un fel de tzatziki

Chiar dacă nu te-ai născut și ai crescut cu marea la doi pași, uneori îți mai vine așa, câte o poftă, de fructe de mare. Mai ales atunci când vacanța este încă departe. Dacă ai în apropiere un supermarket (și cine nu are?), ori un restaurant care servește preparate mediteraneene (și cine nu are?), treaba-i ca și rezolvată.

_108

Cum încă nu e vremea de încins grătare în aer liber, n-am făcut creveți la grătar. Și nici nu i-am mai marinat ca aici. I-am gătit în cel mai simplu mod posibil și au ieșit aproape ca la grătar, fără a avea însă gustul de mititei, cum mi s-a întâmplat pe vremuri, la restaurantul Parc, pe vremea când tocmai devenise Green Park.

_111

Și ca să fie mezé-ul (aproape) complet, am mai luat niște Feta, una cu ierburi mediteraneene, alta cu sos picant de roșii, pe care doar le-am dat la cuptor (220 ˚C) pentru 10 – 15 minute. Uzo n-a fost să fie, în schimb a fost un cupaj roșu sec de Dealu Mare: Byzantium.

_115

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....