Chiar dacă nu te-ai născut și ai crescut cu marea la doi pași, uneori îți mai vine așa, câte o poftă, de fructe de mare. Mai ales atunci când vacanța este încă departe. Dacă ai în apropiere un supermarket (și cine nu are?), ori un restaurant care servește preparate mediteraneene (și cine nu are?), treaba-i ca și rezolvată.
Cum încă nu e vremea de încins grătare în aer liber, n-am făcut creveți la grătar. Și nici nu i-am mai marinat ca aici. I-am gătit în cel mai simplu mod posibil și au ieșit aproape ca la grătar, fără a avea însă gustul de mititei, cum mi s-a întâmplat pe vremuri, la restaurantul Parc, pe vremea când tocmai devenise Green Park.
Și ca să fie mezé-ul (aproape) complet, am mai luat niște Feta, una cu ierburi mediteraneene, alta cu sos picant de roșii, pe care doar le-am dat la cuptor (220 ˚C) pentru 10 – 15 minute. Uzo n-a fost să fie, în schimb a fost un cupaj roșu sec de Dealu Mare: Byzantium.
Articolul integral, AICI.